Reklám

Hogy manipulál:

-Intenzív színekkel

-Szórakoztatással

-Nagy hanggal(TV-ben)

-Nagybetükkel

Reklámetika:

A Magyar Reklámetikai Kódex reklámtevékenységet folytatók szakmai-etikai normál gyűjteményekén szolgáljon és alkalmazásával megvalósuljon az Országgyűlés által a gazdasági reklámtevékenységről szóló törvény bevezető részében is elismert szakmai önszabályozás. A reklámtörvény betartatása a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség feladata.

Példák:
Bármely közösségi oldalon találhatunk hol a posztok között hol a posztok mellett vagy akár a youtubeon a videok elött és vagy a videok alatt amit sokszor úgy rejtenek el hogy nem lehet kilépni belőle vagy.

A Niantic Labs a Google belső játékfejlesztő stúdiójaként nem csak egy, mára már milliós nagyságrendű embercsoportot érdeklő, kiterjesztett valóságban játszódó MMO játékot fejlesztett, de egyben a világ legötletesebb bujtatott hirdetését is szabadjára engedte – az egész világon. A Niantic Labs és az AXA biztosító közös projektjeként született meg az Ingress, amely három év alatt valóban közel egy milliárd felhasználóra nőtte ki magát!

Reklámok leleplezése:

Transformersben pédául Bumbelbee aki egy Chewrolet Camaro. [KÉP]

A Fantasztikus négyes című filmben például így jelenik meg többször is a Burger King.

Mátrixban a Nokia [KÉP] vagy az Underworld első, a pesti kisföldalattiban játszódó részében Bacardi logók vannak mindenütt.

A Vissza a jövőbe 2. részében Marty például olyan Nike cipőt hord , aminek automatikus fűzője van. [KÉP]

Advertisements