KONTEÓK

Az összeesküvés-elmélet vagy más néven konteó (Conspiracy theory), egy olyan közéleti álláspont, amely feltételezi, hogy részben vagy egészében feltáratlan vagy indokolatlannak látszó események, cselekmények mögött egy általa megnevezett csoport, ember áll.

• egy nagy horderejű eseményről vagy eseménysorról kíván számot adni;
• az eseményt (vagy eseménysort) jelentős befolyással bíró emberek
• alapvetően kis létszámú,
• titkos és rossz szándékkal létrejött szerveződése
• sikeresen idézte elő.

Lássuk néhány példányát és típusát!

ŰRREPÜLÉS

Jurij Gagarin
gagarinRöviddel azután, hogy 1961. április 12-én a szovjet hírközlő szervek világgá röpítették a nagy hírt, miszerint ember járt az űrben, máris megkezdődtek a rosszindulatú találgatások: nem is ő volt az első (előtte több halálos kimenetelű kísérlet is volt), nem is járt a Holdon, csak megrendezték, gyanúsak lettek a halálának (1968) körülményei is. Számtalan találgatás kapott szárnyra, amelyek között a KGB által megszervezett merénylettől kezdve az amerikai összeesküvésen keresztül az öngyilkosságig és a műszaki hibáig minden felbukkant a konteós narratívában.

Holdraszállás-konteók avagy miért lobog az amerikai zászló, ha nincs is szél?
1969. július 20-án történt meg a nagy történelmi pillanat, amikor az első ember, Neil Armstrong az Eagle (Sas) névre keresztelt holdkomp fedélzeti ajtaján kilépve a Hold felszínére lépett, és a következőt mondta: „Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek.”
Sokan azt állítják, hogy soha nem járt ember a Holdon, és a felvételeket egy katonai bázison felépített filmstúdióban hamisították. Egyesek a világtörténelem legnagyobb, valóban univerzális összeesküvésének tartják.
Az összeesküvéselméletes forgatókönyv szerint az USA nem engedhette (volna) meg magának, hogy a hatvanas évtizedben az űrverseny idején ne küldjön embert a Holdra.

Challenger-konteók
1986. január 28-án a Challenger űrrepülőgép 73 másodperccel az indítás után megsemmisült. A fedélzetén tartózkodó hét űrhajós meghalt.
A baleset oka (gy filléres tömítés meghibásodása) annyira triviálisnak tűnt már akkoriban is, hogy adta magát a feltételezés, hogy valami más is volt a háttérben. A konteók ez esetben is elég széles skálán mozognak, környezetvédők szabotázsától egészen a NASA-ba beépült terrorszervezet akciójáig, és persze az is felmerült, hogy a szovjetek álltak a dolog mögött, amiért aztán meg is kapták (kaptuk) cserébe Csernobilt. A legvadabb elmélet szerint a balesetet maga a kormány idézte elő, mert az utolsó pillanatban jöttek rá, hogy a legénység a fellövés után, élő adásban tervezte kiteregetni mindazt, amit a sokéves szolgálat alatt az USA és a földönkívüliek kapcsolatáról megtudott.

Mars-konteók
A Mars a földön kívüli élet legközelebbi, emiatt legkönnyebben kutatható lehetséges helyszíne, itt a mai ismereteink szerint könnyen elképzelhető valamilyen egyszerű (a baktériumok fejlettségi szintjén álló), napjainkban is létező, vagy már régen kihalt életforma felfedezése. A marsi élet kutatása napjainkban elsősorban Mars-szondák segítségével zajlik. A marsjárókról érkező fotók közül néhányon furcsa árnyékok, sziklák és formák jelentek meg, amelyben az ufó- és konteóhívók egyszerűen csak az ufók létezésének, vagy az egész program megrendezettségének bizonyítékát látják. Mert mit keresnének fegyverek, ágyúk, iguánák, piramisok?

 

BERMUDA HÁROMSZÖG
bermudaA Bermuda-háromszög, vagy más néven az Ördög-háromszöge egy terület neve az Atlanti-óceánon, amely repülőgépek és hajók különös eltűnéséről vált ismertté. Az eltűnésekkel kapcsolatos dokumentációk hiányossága miatt sokan paranormális és természetfeletti jelenségekben, vagy éppen földönkívüliek jelenlétével magyarázzák az eseteket, de született számos tudományos alapokon nyugvó magyarázat is. A legkevésbé ismert, de legracionálisabb alapokon álló elmélet (Lawrence David Kusche) szerint maga a rejtély nem létezik, a Bermuda-háromszög csupán a tengerész legendák megszokott változatainak egyike, melyet néhány író fantáziája nagyított fel és tett ismertté világszerte.
Az eltűnések és rejtélyes esetek leírása alapján a Bermuda-háromszögbeli események jellemzői:
– Számos hajó süllyedt el úgy, hogy túlélő nem maradt, és a katasztrófák helyén árulkodó tárgyat, nyomot (hajóroncs, olajfolt, stb.) nem találtak.
– Néhány esetben a hajó sértetlen állapotban, de személyzet nélkül bukkant fel.
– Előfordult, hogy a hajó fedélzetén tartózkodókat halva találták. Külsérelmi nyomok a halottakon nem voltak fellelhetők.
– A repülőgépek és a hajók a katasztrófákat megelőző percekben vagy semmilyen jelzést nem adtak, vagy meg-megszakadó kapcsolattal azt közölték, hogy műszereik nem használhatóak, össze-vissza jeleznek.
– Általánosan tényként emlegetett adat szerint az időjárás mindig tiszta, szélcsendes, ideális.

UFÓK, ALIENEK, MARSLAKÓK, GYÍKEMBEK

Ufók
UFO1

Az UFO (unidentified flying object) betűszó jelentése: azonosítatlan repülő tárgy. A szó összekapcsolása földönkívüliekkel, a feketébe öltözött emberekkel, illetve az ufók „repülő csészealjakkal” történő azonosítása a huszadik század negyvenes éveinek második felére datálható.
Kenneth Arnold 1947. június 24-én a Washington állambéli Mount Rainer hegycsúcs fölött kilenc, furcsán mozgó repülő tárgyat figyelt meg és írt le. Ő a keresztapja is a tárgyaknak, mert később ezt mondja róluk: „Úgy repültek, mint amikor valaki csészealjakkal kacsázik a vízen”.
Az amerikai kormányzat az első percektől kezdve élénk érdeklődést tanúsított az ufókkal szemben. Az ufó-hívő Josef Allen Hynek dolgozta ki a különféle típusú találkozások kategóriáit. Ufókat más országokban is észleltek, jelenség iránt más országok is érdeklődtek.
Az ufókkal kapcsolatos konteók típusai:
– Földi eredetűek, a nagyhatalmak kísérleti repülőgépei
– Az amerikaiak titkos rakétái
– Az oroszok titkos rakétái
– A nácik, akik a második világháború vége felé olyan repülőgépek előállításának küszöbén álltak, amelyek meghaladták a huszadik század közepének klasszikus hajtóműveit és dizájnját. A náci repülőgépmérnökök színe-javát pedig még a végleges összeomlás előtt evakuálták Németországból, és föld (azaz jég) alatti objektumokban, távol a világ szemétől folytatták a fejlesztést. Vagy közben birtokba vették a Holdat, és onnan látogatnak vissza. A harmadik verzió a mondabeli Atlantisz, amelyet a nácik újra felfedeztek, betelepítettek, s időnként onnan rajzanak ki ufóikkal.
– Földön kívüli eredetűek (extragalaktikus látogatók a Szíriuszról, az Alfa Centauriról, az Androméda-ködről stb.)
– Ellenségesek. Távoli civilizáció előőrsét jelentik, amelynek feltett szándéka a Föld elfoglalása.
– Barátiak. Ők azon idegenek leszármazottai, akik annó magát a civilizációt is adták nekünk (sőt, lehet, hogy genetikai beavatkozások sorozatával ők alkották meg a Homo Sapiens Sapiens nevezetű főemlőst). Őket, illetve elődeiket hívták őseink isteneknek, angyaloknak, Seregek Urának.
– Semleges megfigyelők
– Vegyesek. Vannak köztük például gonoszak, rosszindulatúak és kártékonyak (ők a szürkék), vannak kifejezetten rokonszenves, segítőkész és barátságos arcok (a zöldek).
– Időutazók, akik a jövőnkből érkeznek.
– Hallucináció. Az emberiség kollektív tudattalanjának lecsapódása a hétköznapokban.

A roswelli ufószerencsétlenség
roswellWilliam Brazelnek, egykori művezetőnek, Roswell mellett állt a tanyája és állattenyésztéssel foglalkozott. A gazdaság 50 km-re feküdt Roswelltől, legnagyobb része a környéknek gyakorlatilag lakatlan volt. Brazel nem mindig járt a városban, napjai jelentős részét a földjén való munkával töltötte, s nem volt telefonja sem. Csak pár héttel később tudott kapcsolatba lépni a roswelli légibázissal a helyi sheriff útján. Bejelentése szerint a földjén szétszóródott maradványokat talált, amiket ő maga nem tudott azonosítani. A történetek szerint a maradványok ezüstszínűek voltak, gumicsíkokhoz, vagy alufóliához voltak hasonlatosak, de akadt közöttük néhány szilárd, csőhöz, vagy valamilyen bothoz hasonló darab is. A pletykák ellenére terjengeni kezdtek, miszerint nem is ballon, hanem ismeretlen repülő jármű szállhatott le a Brazel-farmon.

51-es körzet
Nevadában található katonai bázis. Az összeesküvés-elméletek szerint 51-es körzetben állítólag többek között az alábbiak folynak:
• földönkívüli űrhajók (köztük az állítólag Roswellben lezuhant) tárolása, tanulmányozása és technológiáinak megfejtése,
• ezen űrhajók (élő és halott) utasainak tanulmányozása,
• földönkívüli technológiák alapján repülő szerkezetek gyártása,
• megbeszélések vagy közös tárgyalások a földönkívüliekkel,
• különleges energiafegyverek kifejlesztése (például a „csillagháborús” SDI programhoz),
• időjárásirányítás kifejlesztése,
• egy állítólagos, háttérből manipuláló világkormánnyal kapcsolatos tevékenységek.
• egyes terjesztések szerint állati kísérleteket (giliszta) folytatnak a lezuhant űrhajókban talált idegen testekből kinyert anyaggal.
Egyesek szerint a Groom Lake (vagy a közeli Papoose Lake) alatt hatalmas földalatti bázist létesítettek, ahol ezeket a feladatokat látják el.

51-es

Gyíkemberek (humanoid reptiliánok)

reptilianAz elgondolás szerint földönkívüli, hüllőszerű, vérszívó alakváltók élnek közöttünk, akiknek az egyetlen célja az emberiség leigázása. Valójában közülük kerülnek ki a világ vezető politikusai, az Oscar-díjas színészek és a slágerlistákat uraló énekesek. Emellett pedig ők tehetőek felelőssé a holokausztért, az Oklahoma City-ben történt robbantásért, a World Trade Center elleni merényletért és hasonló eseményekért. Az elmélet egyik zászlóvivője David Icke, a BBC egykori sportriportere, aki 1998-ban jelentette meg A legnagyobb titok című könyvét, melyben azt állítja, hogy a brit királyi család tagjai is a hüllőemberek közül kerültek ki. Icke szerint az Annunakinak nevezett lények az ősidők óta befolyásolják az embereket, s közéjük tartozik többek között George W. Bush, Henry Kissinger, valamint a Clinton-házaspár is. A téma avatott szakértője úgy fogalmaz, hogy szintén a gyíkemberek hozták létre a szabadkőművességet és a hasonló titkos társaságokat.

TÖRTÉNELEM

Atlantisz
atlantisAnnak a legendás szigetnek, illetve kontinensnek a neve, amely Platón szerint egy természeti katasztrófa következtében süllyedt el.
Az emberiség gigamítoszainak és konteóinak egyike marad. A titokzatos földrész, minden földi civilizáció bölcsője nagyjából 2500 éve foglalkoztatja a konteósok, költők, régészek és geológusok fantáziáját. Filozófiai, lírai és tudományos (fantasztikus?) művek százai (ha nem ezrei) szólnak róla, és úgy tűnik, az emberek érdeklődése nem lankad.
Írói fantázia terméke, vagy tényleg egy hajdani civilizáció központja, amelyet egy sosem látott természeti katasztrófa semmisített meg évezredekkel ezelőtt? Egyszer talán megtudjuk, de addig is találgatnunk kell…

Egyiptom

Edgar Cayce látnok 1934-ben azt mondta, hogy az ősi egyiptomiak egy előző civilizáció leszármazottai voltak, és azok építették a nagy piramist és a szfinxet, ahol a tudásuk, tudományos ismereteik dokumentációját rejtették el a következő generációk számára. Cayce kijelentette, hogy ez a gyűjtemény a szfinx mancsa alatt található.
summerian-annunakiA sumér történet szerint létezik egy Niburu nevű bolygó, amely elliptikus pályáján kb. 3600 évente ér be a Naprendszerbe, illetve a Föld közelébe. Ezen a bolygón él(t) egy olyan magasabbrendű humanoid civilizáció, amelyet Annunakinak és más neveken is neveztek, ők szálltak le még a történelem kezdete előtt a mi bolygónkon, alapították itt ősi civilizációt, és talán még maga az ember megalkotása is az ő nevükhöz köthető…
Az ókori Egyiptom legfőbb istenei is az Annunaki, vagy azok leszármazottai közül kerültek ki. Ré és gyermekei, Su és Tefnut, az ő gyermekeik, Geb és Nut, valamint Ozirisz, Ízisz, Széth egyaránt az Annunaki vonal leszármazottai.
Az annunakik köztünk élnek!

Kitalált középkor
rubiconAz elmélet Heribert Illig német germanista író, könyvkiadó nevéhez fűződik, aki szerint az időszámításunk szerinti 614-911 közötti évek (vagyis a kora középkor) nem léteztek, és minden erre a korszakra datált esemény máskor történt meg, vagy egyáltalán nem, az ekkori személyek pedig úgyszintén máskor éltek, vagy kitalált alakok.
Illig szerint történelmünk közel három évszázadát utólag kreálták egy összeesküvés keretében. A hamisítók – VII. (Bíborbanszületett) Konstantin bizánci császár, a vele rokoni kapcsolatban álló III. Ottó német-római császár és II. Szilveszter pápa – motivációja Illig szerint az volt, hogy III. Ottónak neves császárőst kreáljanak, és hogy közelebb hozzák az emberiséget a kereszténység ideológiájában sorsfordító ezredik évhez.
A fantomkor (vagy fantomidő)-elmélet számtalan kérdést vet fel, melyekre sokan próbáltak és próbálnak elfogadható válaszokat adni.
Lehet, hogy még csak 1721-et írunk?

Jézus
davinciElképzelhető, hogy Jézus és Mária Magdolna összeházasodtak – állítja Fülöp evangéliuma. Hasonló a témája Dan Brown bestsellerének, A Da Vinci-kódnak, amelyben a két bibliai alak között intim kapcsolat alakul ki. Az elmélet forrása az úgynevezett gnosztikus evangéliumokban keresendő. (Ezeknek az 1945-ben felfedezett írásoknak az eredetiségét a mai napig vitatják a vallási szakértők.)
A könyv nyomán társasjátékok, rejtvény- és kódfejtő körök is alakultak. A rajongókat olyan rejtélyek is foglalkoztatják, mint:
– Ki fogja a kést Leonardo Az utolsó vacsora c. festményen?
– A Jézus mellett látható női alak valóban Mária Magdolna?
– A Mona Lisa rejtélyes nőalakja helyett valóban Leonardo festette-e önmagát?
– Lehet-e hamisítvány a Biblia?
– Hogyan kapcsolható össze a Vatikán és az Opus Dei?
– Mi is valójában a Szent Grál?
Torinoi lepel
A torinói lepel – a Szent Grál mellett – alighanem minden idők egyik legvitatottabb ereklyéje. Ami biztos, hogy egy súlyosan sérült, valószínűleg keresztre feszített testet takartak le vele nagyon régen. 1898-ban, egy fénykép negatívján vették először észre a vásznon kirajzolódó arcot, azóta pedig sokan Jézus leplével azonosítják, amelybe a kereszthalál után tekerték a testét. Az utóbbi évtizedekben megszámlálhatatlan vizsgálatnak vetették alá, például 1988-ban radiokarbonos kormeghatározással megállapították, hogy jóval Jézus után, valamikor a középkorban keletkezett. Ezt az eredményt azonban még tudósok is sokan vitatják, nem is beszélve a konteóközösségről, és a lepel keletkezésének módja máig nem tisztázott.
A legelterjedtebb alternatív elmélet szerint a leplen található nyomok azt bizonyítják, hogy Jézus túlélte a keresztre feszítést, és a gyógyulást segítő kenőcsökkel bekent testét takarták le a vászonnal.

Torinoi-lepel

 

IDŐUTAZÁS
Az időutazás lehetőségei, a párhuzamos univerzumok kérdésköre, illetve a jövőbelátás (jóslás) képessége mindig is élénken foglalkoztatta a konteósokat.

A konteóirodalom előszeretettel foglalkozik azokkal a különleges emberekkel, akik – korukat jócskán megelőzve -, mindenféle előzetes várakozást messze túlhaladva egyszercsak olyan találmányokkal és újításokkal rukkoltak elő, amelyek a tudományos és technológiai fősodortól eltérő, kiemelkedő eredményekkel örvendeztették meg a világot.

Ki volt Nikola Tesla?
teslaA világ egyik legjelentősebb és leghíresebb tudósa és feltalálója, tevékenységét elsősorban az elektromosság, mágnesesség és gépészet területén fejtette ki. Több fontos elméleti és gyakorlati részecskefizikai és gravitációs kutatáson kívül a nevéhez kötődik a többfázisú villamos hálózat, a váltakozóáramú motor, az energia vezeték nélküli továbbítása, az energiatakarékos világítás, a távirányítás, a nagyfrekvenciás elektroterápiás készülékek, a napenergia-erőmű és más megújuló energiaforrással működő berendezések, valamint a rádió feltalálása is. Munkássága jelentősen hozzájárult a második ipari forradalomhoz, és döntő mértékben meghatározza jelenkori gazdasági és társadalmi életünket.
Személyéhez kapcsolódó konteók:
– Időutazó volt a jövőből;
– Sima autista volt, vagy más, hasonló betegségben szenvedett;
– A földönkívüliek követe, hírnöke és képviselője;
– Ő maga is ufonauta volt, de szakított anyabolygójával és emberré akart válni;
– Egyszerűen egy túl intelligens ember, aki nem tudott beilleszkedni a társadalomba;
– Ember volt, de egy rendellenesség miatt néha képes volt látni a jövő egyik-másik szeletét.

Putyin
Putyin körül kialakult egy szűk, de végletekig rajongó kör, melynek tagjai szerint az orosz elnök évszázadok óta él a Földön, egyesek szerint Drakula gróf is ő volt, csak aztán elköltözött.
Léteznek viccesebb állítások is: a Buzzfeed egy tavalyi cikkében azt bizonygatta, hogy Putyin szerepel Leonardo da Vinci leghíresebb képén, a Mona Lisán is.

putyinIdőutazás-gyanús képek


Vincze Miklós összeállítása és elemzése:  http://24.hu/tudomany/2015/11/04/bebizonyitjuk-hogy-az-idoutazas-igenis-letezik/

JÖVŐBELÁTÁS

Az időutazással szemben a jövőbelátás nem jelent a szó szoros értelmében vett anyagmozgatást a jövő és a jelen között, „csupán” információmozgást. Hogy ez az információ képi vagy hangformában (esetleg ezek kombinációjában), a vizsgálat szempontjából indifferens.
bosziA próféta (a delphoi papnőktől kezdve Nostradamuson át Cayce-ig) nem tesz mást, mint azt, hogy egy ablakon (valódi vagy virtuális képernyőn, netán közvetlenül az agyába vetített képeken) keresztül belenéz a jövőbe, s az így szerzett értesüléseit megosztja az arra érdemesnek tartott kortársaival. A sikeres jövendölések esetében a bekövetkező jövő megfelel a jóslásnak, a sikertelenekre kétféle magyarázat is lehet, vagyis vagy kókler volt a mester, vagy a múlt valamiféle (szándékos vagy gondatlan) módosítása magával rántotta a jövőt, amely így értelemszerűen már nem úgy alakult, ahogyan a próféta eredetileg látta.
Konteók:
– Nincs ilyen, a történelem nagy prófétái kivétel nélkül szélhámosok (jobbik esetben pszichiátriai esetek) voltak.
– Emberi időutazás. A múltba utazók olykor felfedik a jelenük (vagyis a jövő) bizonyos részeit egyes kiválasztott ősök előtt, akik aztán (koruk nyelvezetével, hasonlataival, metaforáival) megpróbálják leírni azt, amit látniuk megadatott.
– Földönkívüli időutazás. Az idegenek jönnek-mennek a téridő minden kiterjedése mentén, s mivel közvetlenül nem akarnak beleavatkozni a dolgok menetébe, embertársainkon keresztül üzennek nekünk.
– Természettudományos jelenség. Egzakt tudomány, de szubjektív (Erre születni kell!) és objektív peremfeltételeknek (a téridőben be kell következniük bizonyos anomáliáknak) teljesülniük kell.
– A Mátrix programhibái. valamennyi parapszichológiai eset (a jövőbelátáson kívül ide tartozik a déjà vu, a telepátia és társai is) nem más, mint programhiba, amely a való világnak hitt számítógépes szimulációban keletkezik. Minél komolyabb a rendellenesség, annál intenzívebb a jövőlátás.

HÍRES EMBEREK HALÁLA

Kennedy- gyilkosság
KennedyAz amerikaiak több mint fele azt hiszi, hogy John Fitzgerald Kennedy elnök összeesküvés áldozata lett. 1963. november 22-én a Texas állmabeli Dallasban a nyitott gépkocsiban utazó Kennedy a merénylet következtében meghalt. A gyilkosság elkövetésével Lee Harvey Oswaldot gyanúsították meg, akit hamar le is tartóztattak, de 48 órával és 7 perccel később[2] ő is befejezi földi pályafutását, mivel Jack Ruby bártulajdonos hasba lőtte. Az eset kivizsgálására felállított kongresszusi bizottság jelentése szerint Oswald „magányos tettes” volt, azaz nem állt mögötte semmiféle politikai vagy egyéb más csoportosulás. Az aktákat 75 évre titkosították.
Sok teória látott napvilágot arról, hogy Kennedy elnököt, az USA első katolikus elnökét a kommunista Lee Harvey Oswald egymaga lőtte-e le, avagy a nagyvállalatok lobbija, esetleg a CIA-nak a maffiával szövetkezett szélsőségesei gyilkolták meg. A titokzatosságot növeli, hogy a teóriák között olyan kérdések is felmerültek, hogy a gyilkosságra Fidel Castro vagy Lyndon B. Johnson adott parancsot, vagy netán az idősebb George Bush, aki a kérdéses napon szintén Dallasban járt.

Beatles

Paul McCartney halála

A legendák szerint 1966-ban, a Beatles népszerűségének csúcsán Paul McCartney autóbalesetben meghalt, és csak az együttes gyorsan gondolkodó menedzserének köszönhető, hogy egy McCartney-hasonmásverseny győztese rögtön átvette a helyét, lévén a show-nak folytatódnia kell. Az éles szemű konteósok eszén egyébként sem olyan könnyű túljárni, de a Beatles amúgy is híres arról, hogy telepakolja szimbólumokkal a borítóit és a számait. Lelkes gyűjtők látható és hallható bizonyítékok sorát gereblyézték már össze, de az 1970-es felbomlás, vagy Paul (?) 1967-es válása sem éppen a gyanú eloszlatását segíti.

paulMc
A teória elkötelezett hívei szerint a gombafejűek számtalan jelet hagytak rajongóiknak, amelyek közül külön kiemelkedik az Abbey Road című album borítója, amelyen az együttes tagjai temetési menetként vonulnak, közülük az élen haladó, fehér ruhás John Lennon a pap, Ringo Starr a gyászoló, a menetet záró George Harrison a sírásó, McCartney pedig mezítláb halad, ami temetési szokás. A négy férfiból ő az egyetlen, aki másként lép, mint a többiek.

John Lennon halála
1980. december nyolcadikán egy Mark David Chapman nevű, 25 éves, zavart agyú fiatalember egymás után ötször meghúzza 38-as kaliberű revolvere elsütőbillentyűjét és ezzel kioltja a Beatles egyik alapítójának életét.
– Az agymosás-teória szerint Chapman elmebetegsége a CIA mesterkedésének eredménye (így akartak megszabadulni Lennontól, aki békeaktivista, a vietnámi háború elkötelezett ellensége, szókimondó fenegyerek, polgárpukkasztó hippiszármazék).
– Az oroszok voltak.
– Paul McCartney szervezte meg.
– A Ku Klux Klán tette.
– Yoko Ono áll a háttérben
– Stephen King az elkövető
– Azért halt meg, mert bizalmas ufó-aktákról tudott.

john-lennon-ufo-1-7c4e57ec35

Bruce Lee halála
bruce lee1973. július 20-án este Leenek George Lazenby színésszel lett volna találkozója Hongkongban, délután kettőtől négyig Raymond Chow-val a Halálos játszma forgatását beszélték meg, majd a tajvani származású színésznő Betty Ting Pei lakására hajtottak, ahol a forgatókönyvet nézték át. Később Lee fejfájásra panaszkodott, így Betty Ting fájdalomcsillapítóból adott neki. A színész lefeküdt pihenni, majd amikor nem ment le vacsorázni, a színésznő, majd Raymond Chow is elkezdte ébresztgetni, hiába. Orvost hívtak, aki szintén nem tudta magához téríteni. Mentőt hívtak és az Erzsébet királynő Kórházba szállították az eszméletlen Leet, segíteni azonban már nem tudtak rajta. A boncolás szerint allergiás volt a fájdalomcsillapító egyik összetevőjére, ami agyduzzadást okozott.
A konteók:
– A gyógyszerérzékenység
– A konzervatív ázsiai harcművészek, akik haragudtak rá
– A duan mie – késleltetett halálos érintés
– A Triád – a kínai alvilág, mert nem volt hajlandó nekik védelmi pénzt fizetni
– Az amerikai olasz maffia
– Luo Wei kínai rendező
– A misztikus vonal – a családot sújtó átok
– A szexuális ajzószer
– Féltékenység

Jim Morrison halála
A népszerű amerikai The Doors rockzenekar vezető énekese és dalszövegírója volt. Számos verseskötete is megjelent.
27 évesen, 1971. július 3-án halt meg Párizsban, a fürdőkádjában találtak rá. Morrison halála előtt többször is megjegyezte, hogy ő a harmadik. Utóbb azzal magyarázták, hogy Jimi Hendrix és Janis után ő lett a harmadik fiatalon, egyes konteók szerint rejtélyes körülmények közt elhunyt zenész. A hivatalos jelentés szívinfarktust jelölt meg a halál okaként.
Konteók:
– Nem is halt meg
– Pamela gyilkolta meg
– Öngyilkos lett
– Az FBI tette
– A The Doors tagjai ölték/ölették meg
– Egy ismeretlen rajongó volt
– Okkult rituálé áldozata lett

TERRORIZMUS
A World Trade Center lerombolása
A 2001. szeptember 11-ei terrortámadások az al-Káida terrorszervezet összehangolt öngyilkos merényletsorozata volt az Egyesült Államok ellen. Azon a reggelen 19 al-Káida gépeltérítő szállt fel amerikai utasszállító repülőgépekre, hogy az USA fő jelképeinek számító épületekbe vezessék bele a gépeket. A New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba egy-egy repülőgép csapódott be, az épületek kigyulladtak, és két órán belül mindkettő összeomlott. Ezt követően több épület is az ikertornyokhoz hasonlóan összedőlt, vagy megrongálódott a környéken. A harmadik repülőgép a Pentagon Virginia állambeli arlingtoni épületébe repült. A negyedik eltérített gépet egyes feltételezések szerint a terroristák a Fehér Házba irányították volna, de az utasok visszafoglalták, azonban már nem tudták megmenteni a lezuhanástól.
Az elképzelt forgatókönyvek:
– Az Al-Kaida (illetve Oszama bin Láden) tervelte ki és hajtotta végre
– Az egészet Amerikából szervezték meg, mert Washingtonnak égető szüksége volt egy casus bellire , amelyet a hazai közvélemény, illetve a nemzetközi közösség szeme elé tárhat, mielőtt a US Army, Navy és Air Force elindulna rendet rakni azon országok háza táján, amelyek – ilyen vagy olyan okokból – nagyon csípték a jenkik szemét.
– Nem az USA szervezte ugyan, de előre tudott a dologról és hagyta megtörténni.
– Izrael volt, mert ily módon akarták a Fehér Házat, s vele együtt a teljes amerikai közvéleményt maguk mellé/mögé állítani a mohamedánokkal szemben.
– Arab/mohamedán országok (kormányok) szervezték meg és pénzelték.
– Az oroszok voltak.

 

LE AKARNAK MINKET IGÁZNI

Titkos társaságok
piramisGlobális csoportok (pl. templomos lovagok, az Illuminátusok Testvérisége, Bilderberg-csoport, Szcientológiai Egyház, szabadkőművesek, Mormon Egyház stb.)
Tagjaik az elmélet hívei szerint a világ összes kormányában és óriáscégében jelen vannak, és szürke eminenciásként a háttérből mozgatják a szálakat.
A különös szekták és klubok szándékai – a konspirációt sejtők szerint – teljesen eltérőek: egyesek szerint sátánista világkormány létrehozása érdekében szervezkednek, mások úgy vélik, emberáldozatokat mutatnak be titkos templomaikban, míg ártalmatlanabb elképzelések szerint mindössze egy – természetesen csupán tagjaik számára elérhető – kéthavonta kiadott kiadványban számolnak be ténykedéseikről.

Halálcsip
injekcio_oltas-1140x640Az új influenza világméretű terjedése kiváló új témát ad az agyukat csak világméretű összeesküvéseken törő tébolyult elméknek. Az talán mindenki számára nyilvánvaló, hogy a WHO világuralomra tör, hiszen a vírust is ők fejlesztették ki, és az ellenszert is csak rajtuk keresztül lehet beszerezni. Egy lánclevél szerint a védőoltásra csak azért van szükség, hogy minden emberbe egy csipet ültessenek, amin minden adatát nyilvántartják, majd pedig ennek segítségével indul meg az emberiség létszámát megfelező módszeres tömeggyilkosság. És akkor még nem szóltunk a koncentrációs táborok megnyitásáról, a harci kutyák begyűjtéséről, és az illuminátusok világuralmi törekvéséről.
Kétféle injekció lesz. A széles tömegek “oltóanyagmérget” és csipet kapnak, a kiválasztottak injekciója viszont üres lesz. És végül (?) a kis nanoszerkezetnek nem csak egyszerű adattároló szerepe lesz, hanem alkalmas lesz az emberek egyszerű kikapcsolására is. Az emberiség létszámának módszeres, biofegyverekkel végrehajtott megfelezését, sőt megháromnegyedezését pedig az illuminátusok irányítják.

Zika-járvány
A konteó szerint a zika-járványt a génmódosított szúnyogokkal terjeszti a világelit, mégpedig azért, hogy feltűnés nélkül tizedelhessék meg a túlnépesedett emberiséget, járványnak álcázva a népirtást.

HIV-fertőzött vérnarancsok

hivnarancs

Génmódosítás-konteók
A radikális GMO-ellenesek az emberiség elleni összeesküvésről beszélnek, melynek keretein belül az Új Világrend fellépő génmódosítási vállalatok kifejezetten az emberek génállományának megváltoztatására törekednek termékeikkel. Új, engedelmesebb és könnyebben megvezethető humanoidokat szeretnének alattvalóként, s a GMO-élelemiszerek és –takarmányok kizárólag ezt a célt szolgálják.

Chamtrail
chmatrailA chemtrail (chemical trail azaz vegyi csík) egy összeesküvés-elmélet, melynek hívei azt állítják, hogy a chemtrail-repülőgépek titokban mérgező vegyi anyagokat permeteznek, melyek megmérgezik és butítják a lakosságot. Az időjárás-befolyásolást és a pszichológiai manipulációt is időnként célként említik az elmélet hívei.
A leggyakrabban felsorakoztatott bizonyítékok olyan fotók, amelyek szokatlan légköri jelenségeket (nagyrészt hosszú, időnként egymást keresztező csíkok az égen) dokumentálnak. Megtalálhatóak olyan képek is az interneten, amelyek a repülőgépek fedélzetén gyanús tartályokat illusztrálnak.

 

 

http://bmefilozofia.blog.hu/2016/05/06/az_osszeeskuves-elmeletek_fogsagaban
https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96sszeesk%C3%BCv%C3%A9s-elm%C3%A9let
https://hu.wikipedia.org/wiki/John_Fitzgerald_Kennedy_meggyilkol%C3%A1sa
http://mult-kor.hu/cikk.php?id=688
http://konteo.blogrepublik.eu/2011/01/31/az-apollo-11-holdraszallasa/
http://24.hu/kultura/2016/02/10/konteo-miert-lobogott-az-amerikai-zaszlo-a-holdon/
http://index.hu/nagykep/2014/08/05/a_konteotortenelem_pillanatkepei/
http://konteo.blogrepublik.eu/2014/02/13/a-challenger-konteok/
http://fmc.hu/2017/04/10/gagarin-igy-lett-o-az-elso-ember-az-urben/
http://konteo.blogrepublik.eu/2011/03/04/a-gagarin-konteok/
http://24.hu/szorakozas/2016/02/25/ezeknek-a-marson-keszult-fotoknak-koszonhetoen-ujabb-lokest-kaptak-a-konteo-es-ufohivok/
http://konteo.blogrepublik.eu/2011/02/11/az-ufo-konspiracio/
https://hu.wikipedia.org/wiki/Roswelli_uf%C3%B3szerencs%C3%A9tlens%C3%A9g
https://hu.wikipedia.org/wiki/Roswelli_uf%C3%B3szerencs%C3%A9tlens%C3%A9g
http://hvg.hu/tudomany/20090723_osszeeskuves_elmelet_konspiracio_jfk_wtc
http://konteo.blogrepublik.eu/2014/06/12/a-gyikember-konteok/
http://konteo.blogrepublik.eu/2011/03/01/az-atlantisz-konteok/
http://www.urbanlegends.hu/2011/09/kitalalt-kozepkor-mi-nem-stimmel-2/
http://konteo.blogrepublik.eu/2014/05/12/rovidposzt-10-0-kitalalt-kozepkor/
https://hu.wikipedia.org/wiki/A_Da_Vinci-k%C3%B3d_(reg%C3%A9ny)
http://index.hu/nagykep/2014/08/05/a_konteotortenelem_pillanatkepei/
http://www.urbanlegends.hu/2014/12/idoutazas-legenda/
http://konteo.blogrepublik.eu/tag/idoutazas/
http://24.hu/tudomany/2015/11/04/bebizonyitjuk-hogy-az-idoutazas-igenis-letezik/
http://konteo.blogrepublik.eu/2011/02/23/nikola-tesla-2-0/
https://twitter.com/VRebyata/status/625789952408821761/photo/1
http://index.hu/tech/hoax/2015/12/16/putyin_vagy_idoutazo_vagy_halhatatlan/
http://konteo.blogrepublik.eu/2012/11/21/a-jovobelatas-konteok/
http://www.delmagyar.hu/vilagvevo/paul_mccartney_1966_ota_halott/2111904/
http://konteo.blogrepublik.eu/2011/02/05/john-lennon-halala/
http://konteo.blogrepublik.eu/2016/02/14/bruce-lee-halala/
http://konteo.blogrepublik.eu/2011/02/11/jim-morrison-halala/
https://hu.wikipedia.org/wiki/2001._szeptember_11-ei_terrort%C3%A1mad%C3%A1sok
https://hu.wikipedia.org/wiki/Bermuda-h%C3%A1romsz%C3%B6g
http://index.hu/tech/hoax/2009/09/12/halalcsip_az_nem_vakcina/
http://index.hu/tech/hoax/2016/02/03/nem_genmanipulalt_szunyogok_miatt_terjed_a_zika-virus/
http://konteo.blogrepublik.eu/2013/07/08/a-genmodositas-konteok/
https://hu.wikipedia.org/wiki/Chemtrail

Leave a comment